Accountmanager New Business IT

Introductie

Jij weet precies wat er nodig is om een nieuwe klant of nieuwe business binnen te halen op het snijvlak van business en IT. Op basis van inhoud ben je een volwaardige gesprekspartner voor de klant op strategisch niveau. Jij snapt volledig de business van de klant en ziet daardoor kansen waar de klant zijn businessmodel kan verbeteren. Hierdoor leg je de basis voor een langdurig partnerschap. Maar bovenal ben je ontzettend fanatiek en gedreven om de deal te sluiten en heb je hier ook al ruime ervaring mee. Qua type verkoper zoeken we bij voorkeur een type Challenger of iemand die goed is in SPIN selling. Herken je je hierin? Dan zijn we op zoek naar jou om onze groeiambities verder vorm te geven.

Jouw uitdaging als Accountmanager New Business IT

Als Accountmanager New Business (of Sales Executive) verkoop je maatwerk-IT-oplossingen op basis van low-codeplatformen om bedrijfskritische processen bij onze klanten te verbeteren met een Agile project- en besturingsmethodiek. Je gaat je focussen op klanten binnen onze marktsegmenten bouw, logistiek, supply chain, energie, productie en handel. We werken onder andere voor: PostNL, BAM, DHL, TVM, Plegt-Vos, HST Groep en Mammoet Road Cargo. Iedere klant, elke situatie en elke oplossing is anders, waardoor er volop afwisseling zit in je functie. In eerste instantie zit je aan tafel bij de directie of CIO, waarbij je samen de vraagstelling gaat ontleden. Vanuit daar ben je in staat een aanknopingspunt te vinden om daarna met een consultant de vraagstelling nog verder te verdiepen. Je komt tot een aanpak en aanbieding. Na een eerste succesvolle oplevering ga je het klantcontact verder uitbouwen.

Je verkoopt een samengestelde oplossing die bestaat uit eMagiz, Mendix, Cloud, SLA, projecten en onze academie. Je bent verantwoordelijk voor de volledige salescyclus. Naast dat je veel onderweg bent, werk je nauw samen met programma managers en business consultants op kantoor. Je rapporteert aan de commercieel manager. Naast het binnenhalen van nieuwe klanten ga je ook de business bij bestaande klanten verder uitbreiden.

Tot jouw taken en verantwoordelijkheden behoren:

 • het in kaart brengen van de markt en het opstellen van een marktbewerkingsplan;
 • het benaderen van prospects, leads kwalificeren en afspraken maken;
 • het bezoeken van prospects en het geven van presentaties en demonstraties;
 • het in kaart brengen van de DMU en het vastleggen van informatie in het CRM-systeem;
 • het opstellen van offertes en het voeren van contractonderhandelingen;
 • het afstemmen van de planning met de projectorganisatie en het voorzitten van de interne kick-off;
 • het sluiten van duurzame contracten met klanten en daarmee het behalen van de omzetdoelstellingen;
 • pipeline-management en forecasting op basis van accountplannen.

We gaan altijd voor de beste oplossing. Wat zijn jouw kwaliteiten?

Jij bent het salestype Challenger (of je hebt veel ervaring met de SPIN-methode) waardoor je met je kritische vragen en oprechte nieuwsgierigheid de klant weet uit te dagen. Je bent lenig van geest en je kunt je écht verplaatsen in een ander, jouw ego zit je hierbij niet in de weg. Met jouw leergierige en kritische karakter ben je er altijd naar op zoek het beter te doen. Ook als het moeilijk gaat en je te maken hebt met tegenslagen. Je zet door en durft gebaande paden te verlaten en te variëren op bestaande patronen. Dat je daarbij soms een fout maakt vind je niet leuk, maar accepteer je als onderdeel van het leerproces. Jouw analytische en conceptuele vaardigheden zet je in om de klant optimaal te adviseren. Je bent écht in staat om goed te luisteren, gezond competitief en werkt het best onder een beetje druk. Je bent resultaatgericht en hebt een drive om te scoren. Kortom, je hebt er zin in om er samen een succes van te maken

Verder vragen we:

 • hbo+/wo-werk-en-denkniveau;
 • minimaal 5 jaar werkervaring in het verkopen van of adviseren over IT-maatwerktrajecten;
 • inhoudelijke kennis van IT-infrastructuren, applicaties, databases en integraties is een pré;
 • inhoudelijke kennis van besturingsmodellen, businessprocessen, strategische ontwikkelingen en verschillende projectaanpakken is een pré;
 • uitstekende verbale en schriftelijke communicatievaardigheden in zowel het Nederlands als Engels.

Wat bieden we je als Accountmanager New Business IT?

Bij CAPE hebben we heel veel aandacht voor onze medewerkers. Jouw ontwikkeling staat voorop. Dat is een belofte! Naast de deskundigheid die we in huis hebben, is er veel ruimte voor jouw kennis en ideeën. Een baan bij CAPE biedt veel afwisseling en creativiteit. Daarnaast zorgen we samen voor een gezonde werk-privébalans. Onze teamuitjes, social Friday-meetings, kennissessies en borrels zorgen ervoor dat we, naast een cultuur waarin we hard werken, ook een informele en sociale sfeer kennen. We starten met een jaarcontract met op termijn een vast dienstverband en bieden je een mooi salaris afgestemd op jouw ervaringsniveau.

Verder kun je denken aan:

 • flexibele werktijden;
 • leaseauto;
 • ruime opleidingsmogelijkheden;
 • een flexibele pensioenregeling;
 • een variabele beloning;
 • 8% vakantiegeld en 26 vakantiedagen.

Wil je kennis met ons maken of wil je meer weten? Je bent van harte welkom!
Neem contact op met Robbert Veenstra, corporate recruiter, via 06 – 3900 3896 of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’.

CAPE Groep (ISO27001) hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en een identiteitsbewijs te zien krijgen. Bij aanstelling wordt een VOG aangevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.