Afstudeeropdracht Technische Bedrijfskunde: procesoptimalisatie in de logistiek

Introductie

CAPE Groep biedt binnen de Digital Factory een uitdagende en inspirerende omgeving voor wetenschappelijk onderzoek naar digitale transformatie en innovatie. Voor uiteenlopende organisaties vertalen we strategische vraagstukken naar wendbare oplossingen. CAPE Groep werkt samen met universiteiten en kennisinstellingen, zoals de Universiteit Twente, TKI Dinalog en NWO, continu aan innovatieve projecten. Zo brengen we wetenschap en bedrijfsleven bij elkaar en komen we tot oplossingen die het verschil maken. Onderwerpen waarin wij opdrachten aanbieden bevinden zich binnen de gebieden digitale transformatie, CI/CD, blockchain, BI en big data, machine learning, IoT en innovatie.

Voor een business case van één van onze klanten zijn wij op zoek naar een student die een uitdagend en impactvol onderzoek wil uitvoeren binnen het logistieke domein. 

Deze opdracht

De opdracht zal gefocust zijn op het verbeteren van de efficiëntie van een sorteer depot. Mogelijke richtingen hierin zijn:

  1. Het optimaliseren van loods processen in combinatie met de ontwikkeling van een IT-applicatie. De scope zal liggen van de processen na de sorteringen tot aan het vullen van de transportwagens; 
  2. Interne rapportages, waar bedrijf kritische processen in kaart gebracht worden, het inrichten van KPI’s, het meten en tonen van deze KPI’s, en de mogelijke impact en optimalisaties hieruit.  

De precieze onderzoeksvraag is nog nader te bepalen.

Jouw profiel

  • Je volgt een WO Masteropleiding in een bedrijfskundige of IT richting (bijvoorbeeld (Technische) Bedrijfskunde / Industrial Engineering & Management of Business Information Technology of iets vergelijkbaars);
  • Affiniteit of interesse in techniek, IT, programmeren of zelf iets willen bouwen;
  • Dat je fulltime beschikbaar bent;
  • Zeer goede communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels.

Wat bieden we je als afstudeerder bij CAPE

Bij CAPE hebben we al veel studenten mogen begeleiden in hun afstudeeronderzoek. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt bij je onderzoek, de mogelijkheid om klanten te bezoeken, ervaren hoe het is om te werken als Business & IT Consultant, leuke feestjes meemaken en je krijgt een afstudeervergoeding.

Ga jij voor een afstudeeronderzoek die niet op de plank blijft liggen maar daadwerkelijk wordt toegepast in de praktijk? Solliciteer nu!


CAPE Groep (ISO27001) hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en een identiteitsbewijs te zien krijgen. Bij aanstelling wordt een VOG aangevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

 

Inlichtingen

Robbert Veenstra

Sollicitatie

Robbert Veenstra