Marketing- en communicatiespecialist

Zet jij als marketing- en communicatiespecialist onze merken nog beter op de kaart?
Word jij enthousiast van het opzetten en uitvoeren van een marketingstrategie? Een marketingstrategie waarbij jij als marketing- en communicatiespecialist alle ruimte en vrijheid krijgt om jouw kennis, ervaring en visie in te zetten? Binnen CAPE Groep brengen we business en IT op een onderscheidende manier samen. Je verdiept je, naast in je eigen werkveld, ook technisch inhoudelijk, en denkt actief mee over de beste manier om onze organisatie te positioneren. Ben jij in staat een boodschap te creëren waarmee je de markt, de interne organisatie en potentiële medewerkers weet te prikkelen? Dan maken wij graag kennis met jou!

Jouw uitdaging als marketing- en communicatiespecialist

“ Bij ons zet je net dat stapje extra”
We hebben een zeer afwisselende functie voor je. Je wordt verantwoordelijk voor het vormen van een samenhangend corporate brand en een product- en marketingcommunicatiestrategie voor CAPE Groep en eMagiz. Daar waar het binnen CAPE Groep meer aankomt op het vermarkten van dienstverlening, ligt de focus bij eMagiz meer op productmarketing. In het geval van eMagiz is het essentieel dat je ook inhoudelijk gaat begrijpen welk product we aan de markt verkopen en hoe we dat marketingtechnisch gezien kunnen vertalen. Engels is de voertaal binnen eMagiz, binnen CAPE is de voertaal Nederlands. Om je functie nog interessanter te maken, ben je tevens verantwoordelijk voor customer en employer branding en onze interne en externe communicatie. Durf je het nog steeds aan?
Jouw ervaring zetten we in om zowel onze websites als (online) campagnes, offline events en verdere marketing van onze merken te optimaliseren. De stakeholders met wie jij veel samenwerkt zijn recruitment, account/sales en uiteraard het managementteam waar je aan rapporteert.

Tot jouw taken en verantwoordelijkheden behoren:
 • het opstellen van een marketing- en communicatieplan voor CAPE Groep en eMagiz op basis van strategische doelen;
 • het ontwerpen van een breed scala aan marketing- en communicatiemiddelen zoals nieuwsbrieven extern/intern, schrijven van blogs, advertenties, infographics en videocontent;
 • het implementeren van marketingcampagnes en activiteiten;
 • samenwerken met externe partners zoals reclame- en mediabureaus;
 • het opleveren van klantcases voor klanten en externe publicaties;
 • het organiseren van evenementen;
 • de creatie en publicatie van content over de verschillende kanalen;
 • het onderhouden van de verschillende websites en social mediakanalen;
 • het actief meedenken op het gebied van nieuwe marketingactiviteiten.

We gaan altijd voor de beste oplossing. Wat zijn jouw kwaliteiten?

“Samenwerken doe je graag”
Je bent een ondernemende marketing- en communicatiespecialist die op alle niveaus (strategisch/tactisch/operationeel) kan meedenken en graag je handen uit de mouwen steekt binnen innovatieve IT-/technische werkomgevingen. Je vindt het leuk om nieuwe initiatieven te bedenken en zelf uit te rollen. Je bent een echte commerciële zelfstarter die een (afgewogen) risico niet uit de weg gaat en wordt gemotiveerd door resultaat. Je komt het beste tot je recht in een dynamische, voortdurend veranderende werkomgeving met veel groei. Samenwerken doe je graag en je weet als geen ander draagvlak te creëren en anderen mee te nemen.

Verder vragen we:
 • een relevante hbo/wo-opleiding (bijvoorbeeld Communicatie, Nima Marketing Communicatie B/C, International Business & Management);
 • minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie met betrekking tot IT-/technisch productmanagement;
 • dat je de beschikking hebt over redactionele vaardigheden;
 • dat je kennis hebt van online marketing, social media en marketing automation;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • dat je in het bezit bent van rijbewijs B en bijvoorbeeld woonachtig bent in de regio Enschede, Apeldoorn, Deventer, Arnhem, Zwolle, Amersfoort.

Wat bieden we je als marketing- en communicatiespecialist?

“Jouw ontwikkeling staat voorop”
Bij CAPE hebben we heel veel aandacht voor onze medewerkers. Jouw ontwikkeling staat voorop. Dat is een belofte! Naast de deskundigheid die we in huis hebben, is er veel ruimte voor jouw kennis en ideeën. Een baan bij CAPE biedt veel afwisseling en creativiteit. Daarnaast zorgen we samen voor een gezonde werk-privébalans. Onze teamuitjes, social Friday-meetings, kennissessies en borrels zorgen ervoor dat we, naast een cultuur waarin we hard werken, ook een informele en sociale sfeer kennen.
We starten met een jaarcontract met op termijn een vast dienstverband. Het salaris voor deze functie ligt tussen de € 4.000,- en € 6.000,-, uiteraard afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Verder kun je denken aan:
 • flexibele werktijden
 • ruime opleidingsmogelijkheden
 • een flexibele pensioenregeling
 • een variabele beloning
 • 8% vakantiegeld en 26 vakantiedagen

Waar kom je te werken als marketing- en communicatiespecialist?

“ Bij CAPE Groep werken experts”
Om van waarde te blijven moeten organisaties digitaal transformeren. CAPE Groep helpt hierbij. CAPE ziet digitale transformatie als strategisch instrument om ambities van organisaties waar te maken. Dit doen we als system integrator door het ontwikkelen van maatwerk applicaties en integraties voor onze klanten en zijn gehele keten.
De pijlers, mens, methodologie en technologie vormen de basis voor ons succes. Wij geloven dat wij niet alleen onze klanten maar ook onze medewerkers in staat moeten stellen om de beste resultaten te boeken. Bij CAPE Groep werken experts die niets liever doen dan grenzen verleggen. Onze aanpak? Samenwerken. Snel werken. Slim werken. En vooral: doorgeven. Zodat onze klant zélf weer verder kan. Wij zien de toekomst als een uitnodiging om nieuwe wegen te ontdekken en laten los als de bestemming is bereikt. We zijn gevestigd in Enschede van waaruit we landelijk onze klanten bedienen. Inmiddels zijn we gegroeid naar ruim 75 medewerkers maar we zijn nog lang niet uitgegroeid.

CAPE Groep. Make the future happen – your future is our future!

Wil je kennismaken of wil je meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Melinda Hoving, corporate recruiter, via 06-18417398 of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’.
CAPE Groep hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma's en een identiteitsbewijs te zien krijgen.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.
CAPE GroepTransportcentrum 147547 RW Enschede
+31(0)88 2273477