Teamlead Customer Support

Introductie

Ben jij op zoek naar een veelzijdige baan waarbij je, samen met jouw team en de teams van professional services verantwoordelijk bent voor de tevredenheid van onze klanten en de kwaliteit van onze maatwerkoplossingen. Heb jij ervaring met het beheren van applicaties en integraties, het aansturen van mensen en weet jij het beste uit jezelf en anderen te halen? Houd jij je hoofd koel in drukke tijden en ben in staat om tijdens escalaties het overzicht te behouden? Dan zijn we op zoek naar jou!

Jouw uitdaging als Teamlead Customer Support

Doordat we steeds meer verantwoordelijkheid nemen in de bedrijfskritische processen bij onze klanten, hebben we een aantal jaar geleden de afdeling Customer Support opgericht. Vanaf dat moment was deze afdeling primair verantwoordelijk voor het beschikbaar en beheersbaar houden van de maatwerkoplossingen, gebouwd door CAPE, bij onze klanten. De afgelopen jaren is een transitie gemaakt van reactief naar proactief beheer. De komende jaren voorzien we een verschuiving van proactief beheer naar NoOps, waarbij geautomatiseerde systemen problemen voorspellen, signaleren en oplossen. Een mooie ambitie, waar jij richting aan kan geven.

Het Customer Support team bestaat op dit moment uit vijf personen, twee Service Managers (verantwoordelijk voor het klantcontact), twee Technical Support Engineers en een Teamlead. Daarnaast staat er een vacature open voor een derde Technical Support Engineer. Omdat de huidige Teamlead intern gaat doorstromen zijn we nu op zoek naar een nieuwe Teamlead.

Jouw team vormt de brug tussen de klant, de klantteams binnen CAPE, de rest van de organisatie en leveranciers. De klantteams verzorgen de projectmatige wijzigingen bij klanten. Het customer support team is het eerste aanspreekpunt bij vragen van onze klanten en voor het melden en oplossen van incidenten. Daarnaast wordt er veel tijd en energie gestoken in het voorspelbaar houden van beschikbaarheid door het uitvoeren van preventief onderhoud en het rapporteren over mogelijke knelpunten. CAPE is ISO27001 en SOC2 gecertificeerd.

Als Teamlead Customer Support ben je verantwoordelijk voor het team. Je bent eindverantwoordelijk voor:

 • De dienstverlening aan onze klanten. De afspraken die gemaakt zijn met de klant worden nageleefd en daar waar nodig aangepast;
 • De doorontwikkeling van de dienstverlening. We willen verder doorontwikkelen naar NoOps, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je vertaalt de stip op de horizon in kwartaalplannen en acties, al dan niet met hulp vanuit het MT van CAPE;
 • De doorontwikkeling van het team. Je voert functioneringsgesprekken met de teamleden, stimuleert ze in hun ontwikkeling en zorgt voor een goede balans tussen prestatie en ontspanning. De boog kan immers niet altijd gespannen zijn.

Dit bereik je door op de juiste manier te communiceren met je interne en externe stakeholders, transparant en betrouwbaar. Je wordt gezien als een trusted advisor.

We gaan altijd voor de beste oplossing. Wat zijn jouw kwaliteiten?

Je kunt jouw teamleden boeien en binden. Je kunt een goede balans vinden tussen het leveren van prestaties met het team en ontspanning in het team. Presteren als het moet, ontspanning als het kan. Je bent een dienend leider, je stimuleert jouw teamleden om verantwoordelijkheid te pakken, ondersteunt ze daar waar nodig, en helpt op het moment dat er problemen zijn. Het succes van jouw teamleden voelt als jouw succes, zonder dat je dat hoeft te claimen.

Daarnaast zit proactief communiceren in je DNA. Je begrijpt dat vroegtijdig communiceren voorkomt dat uitdagingen zich ontwikkelen tot problemen. Daarbij weet je een goede balans te vinden tussen het zelf oplossen en de omgeving opzoeken, zodat men weet dat als je je punt maakt, het ook echt nodig is om hier aandacht aan te geven. En dan maakt het je niet uit of dat richting je teamleden, de klantteams, de klanten of het management is.

Van nature pak jij eigenaarschap. Je omgeving weet dat als jij een actie oppakt, het goed komt. Je bent betrouwbaar, transparant, zegt wat je doet en doet wat je zegt. Daarbij durf je je ook kwetsbaar op te stellen, als iets je niet lukt zoek je hulp. Het einddoel is dingen voor elkaar krijgen, en dan maakt het niet uit of dat met of zonder hulp is.

Verder vragen we:

 • WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 5 tot 10 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een complexe professional services omgeving;
 • Je hebt ervaring met het aansturen, begeleiden en ontwikkelen van medewerkers;
 • Je hebt teamlead ervaring, bij voorkeur in een technisch georiënteerd supportteam waarin software ontwikkeld wordt en er een volledig pakket wordt geleverd: cloud en infrastructuur, platformen en toepassingen daarop;
 • Dat je goede communicatieve vaardigheden bezit in zowel Nederlands als Engels;
 • Dat je fulltime beschikbaar bent;
 • Je bent woonachtig in de omgeving van Enschede.

Wat bieden we je als Teamlead Customer Support

Bij CAPE hebben we heel veel aandacht voor onze medewerkers. Jouw ontwikkeling staat voorop. Dat is een belofte! Naast de deskundigheid die we in huis hebben, is er veel ruimte voor jouw kennis en ideeën. Een baan bij CAPE biedt veel afwisseling en creativiteit. Daarnaast zorgen we samen voor een gezonde werk-privébalans. Onze teamuitjes, social Friday-meetings, kennissessies en borrels zorgen ervoor dat we, naast een cultuur waarin we hard werken, ook een informele en sociale sfeer kennen.

We starten met een jaarcontract met op termijn een vast dienstverband en bieden je een mooi salaris afgestemd op jouw ervaringsniveau.

Verder kun je denken aan:

 • Flexibele werktijden
 • Ruime opleidingsmogelijkheden
 • Een flexibele pensioenregeling
 • Een variabele beloning
 • 8% vakantiegeld en 26 vakantiedagen

Wil je kennismaken of wil je meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Robbert Veenstra, corporate recruiter, via 06-39003896 of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’.

CAPE Groep hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en een identiteitsbewijs te zien krijgen. Bij aanstelling wordt een VOG aangevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.